Forskningen går framåt - Läs om nya effektiva solceller!

Just nu forskas det för fullt kring solel vilket kommer leda till att vi inom en snar framtid kommer att kunna erhålla nya effektiva solceller. Om du vill installera solceller redan idag kan du genom oss hitta ditt lokala solcellsföretag. Läs mer om solceller här.

Idag så står solel för 1 % av hela Sveriges elförbrukning samtidigt som installationer av solceller fortsätter att öka. En stor majoritet av de som installerar solceller idag är privatpersoner vilket gör att det finns ett fortsatt stort intresse av att kunna producera egen miljövänlig elektricitet själv.

 

Utvecklingen av nya effektiva solceller pågår för fullt

Intresset för solceller är stort runt om i världen vilket till viss del beror på att en installation av solceller är en lönsam investering. Detta har lett till att det pågår en febril forskning för att kunna utveckla nästa generations solceller.

 

Förhoppningarna finns att hitta nytt material som bidrar till lägre tillverkningskostnader och en ökad effekt. Redan nu testas solceller som bygger på nya tekniker och om det faller väl ut kan vi snart ha nya effektiva solceller som har än högre effekt än dagens solceller.

 

Nya tekniker för framidens solceller

En typ av solceller som utvärderas idag är PERC, Passivated Emitter and Rear Cell-paneler, som genom en ny struktur bättre kan ta tillvara på solljuset och därmed öka effekten från solcellspanelen. En annan typ av solceller som är under utveckling är perovskitsolceller som tillverkas i perovskitmaterial och tros kunna ge en effektökning på 100 % jämfört med dagens solceller. Utöver PERC-solceller och Perovskitsolceller så finns det även många andra forskningsprojekt som pågår och som har visat lovande resultat inför framtiden.

 

Om du planerar att installera solceller kan du hitta mer information kring solceller här hos oss på Solexperter. Vi har även en offertsajt där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem kvalitetsgranskade solcellsföretag på din ort. 

Jämför offerter på solceller