Endast granskade solcellsföretag

Vi granskar våra företag så att du kan känna dig trygg med offerterna du får via Solexperter. I den här artikeln kan du läsa mer om hur granskningen går till samt vilka utomstående aktörers databaser vi tar del av.

Nedan är följer de fyra punkter vi kontrollerar. Alla företag som tar emot förfrågningar genom oss måste ha blivit godkänd i granskningen. 

 1. Arbetar enligt rådande regler
  Våra anslutna företag intygar att de arbetar enligt rådande branschregler och har yrkeskunnig personal. För själva installationen av solceller krävs det att en elektriker genomför. Elektrikern måste vara registrerad hos Elsäkerhetsverket och inneha verksamhetstypen "Elproduktionsanläggningar". 

  Eftersom solcellsföretag kan ta in underleverantörer för just installationen kan vi tyvärr inte granska detta, utan vi råder dig alltid att stämma av med företaget du anlitar så att elarbetet utförs korrekt. Läs mer om installation av solceller hos Elsäkerhetsverket här. 
 2. Ekonomisk ställning
  Vi kontrollerar att företaget är aktivt och har tillräckligt god och stabil ekonomisk ställning så att ett beställt projekt eller produkt med rimlig sannolikhet kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem. Kontrollen sker via UC Sverige
 3. F-skattesedel
  Alla våra anslutna företag innehar F-skattesedel. Det är ett krav för att du ska kunna nyttja avdrag för grön teknik på 15%.
 4. Bra recensioner
  Recensioner och omdömen är en bra källa för att få en uppfattning om vad tidigare kunder tycker om företaget och solceller. Har ett företag en majoritet negativa recensioner får de inte ta emot förfrågningar via oss. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.


Jämför offerter på solceller