5 fördelar med solpaneler!

Vill du sänka dina energikostnader för din fastighet så kan du investera i solpaneler. Att producera sin egen elektricitet för sitt hus är miljövänligt och lönsamt men bidrar även till många andra fördelar som du kan läsa mer om här.

Planerar du att investera i en egen solcellsanläggning är du inte ensam. Varje år installerar tusentals villaägare solpaneler för att kunna producera sin egen elektricitet. Det finns många fördelar med installera solceller.

 

1. Lönsam investering

Att investera i solenergi är lönsamt eftersom återbetalningstiden för en solcellsanläggning endast är cirka 10 år. Därefter har man en bra avkastning i form av sänkta energikostnader för sin fastighet i ytterligare upp till 20 år.

 

2. Miljövänlig elproduktion

Solpaneler får sin energi från solen vilket gör att det inte har någon som helst påverkan på miljön under drift. Samtidigt så minskar du behovet av att köpa elektricitet som är producerat med fossila bränslen.

 

3. Underhållsfritt

Dina solceller är helt underhållsfria och det enda du behöver tänka på är att sopa bort löv under hösten eller snö under vintern.

 

4. Ökar värdet på huset

Att installera solpaneler på din fastighet kommer att bidra till att du öka värdet på ditt hus och även göra ditt hus mer attraktivt på bostadsmarknaden, om du i framtiden planerar att sälja. 

 

5. Bli oberoende med solcellsbatteri

Om du väljer att installera ett solcellsbatteri kan du med hjälp av en offgrid-modul använda dig av den solel som du lagrar i batterier då det råder strömavbrott. Med ett batteri har du även möjlighet att använda dig av din egenproducerade el även under kvällar och nätter.

 

Få offert för dina solpaneler hos Solexperter

Då du ska installera solceller kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan hos oss på Solexperter och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade solcellsföretag på din ort. 

Jämför offerter på solceller