Varför använda Solexperter?

Vi på solexperter vill vara ditt självklara val när du behöver offerter för solceller. På den här sidan har vi sammanställt fem fördelar med vår offerttjänst samt vanliga frågor & svar. Vi berättar även mer om våra vägledande artiklar som är till för att underlätta ditt nästa solcellsprojekt!


5 fördelar med Solexperter och vår offerttjänst!


1. Enkelt

Du fyller i ett enkelt formulär och vi ser till att du får upp till 5 offerter. Offerterna kan du sedan jämföra för att hitta den leverantör av solceller som passar bäst utifrån ditt behov och önskemål. Du kan även ringa in till oss så fyller vi i formuläret åt dig. 

2. Effektivt

Du behöver inte leta upp, ringa runt till och granska solcellsföretag, det gör vi åt dig! På så vis spar du både tid och energi, som du istället kan lägga på att jämföra offerterna och påbörja projektet. 


3. Tryggt

Trygghet är väldigt viktigt för oss, inte minst då solceller är en stor och långsiktig investering. Därför kvalitetgranskar vi alla solcellsföretag som svarar på förfrågningar från oss på Solexperter. Genom granskningen stämmer vi av att företaget har yrkeskunnig personal, arbetar enligt rådande branschregler, innehar F-skatt samt en ordnad ekonomi. 

Dessutom är det inget köpkrav på förfrågningarna, så om ingen av offerterna känns bra har du rätt att tacka nej till samtliga utan debitering. 


5. Kostnadsfritt

Att fylla i vårt formulär är helt kostnadsfritt. Även offerterna du mottar är kostnadsfria. Det går i hopp med vår ovan punkt om trygghet - du ska inte behöva känna någon oro att det kommer kosta pengar innan du faktiskt beslutat att köpa solceller. 

6. Hjälpsamt

Har du några frågor om vår tjänst, din förfrågan eller solcellsföretagen finns vi här för dig. Du når oss via mail, telefon eller genom att fylla i formuläret. Har du en väldigt specifik fråga om solceller och vi inte kan hjälpa dig direkt, frågar vi våra experter och du får snabb återkoppling. 


Vanliga frågor om Solexperter

 • Fungerar tjänsten i hela Sverige?
  Ja, tjänsten är rikstäckande. I vissa län och områden har vi färre anslutna företag, det beror oftast på att utbudet av solcellsföretag inte är lika tätt i glesbebodda områden. Är det så i ditt fall, kan det vara så att du får färre offerter. Med det sagt ska alla i Sverige som vill ha solceller också kunna få det, och därför fungerar vår tjänst i hela landet. 
 • Vem kan använda er offerttjänst?
  Det fina med solceller är att det fungerar för villaägare såväl som för bostadsrättsföreningar, företag och lantbruk. 
 • Hur sker er granskning av solcellsföretagen?
  Vår granskning genomförs efter flera parametrar och med hjälp av databaser hos bland annat UC. Klicka gärna på länken för att läsa mer om vår granskning och hur den går till! 
 • Garanterar ni alltid fem offerter?
  Vi kan inte garantera att alla får fem offerter, men vi gör alltid vårt bästa för att det ska ske. Om du får färre kan det bero på faktorer som: vart i landet du bor, om det är högsäsong och företagen har väldigt mycket att göra eller att du har en väldigt nischat behov. 
 • Hur ansluter jag mitt företag?
  Vad roligt att du funderar på att anslutna ditt företag till Solexperter! Kontakta oss så berättar vi gärna mer om fördelarna med Solexperter samt tittar på ett upplägg som passar just er. 

Våra artiklar på Solexperter

Här på Solexperter kan du, utöver att skapa en offertförfrågan, även läsa nyttiga och vägledande artiklar kopplat till solceller. Artiklarna är till för att underlätta ditt nästa solcellsprojekt, och samtidigt ge svar på eventuella frågor. De handlar om allt från vad man ska tänka på inför solcellsköp, vilka olika typer av solceller som finns, till hur solceller fungerar för olika taklutningar och i olika väderslag.

Välkommen att läsa våra artiklar här!


Kontakta oss på Solexperter

Är du nyfiken på att veta mer? Tveka inte på att kontakta oss! Vi tycker det är roligt att prata med våra använda och finns här för att svara på dina frågor. 

Jämför offerter på solceller