Hur fungerar Solexperter?

I den här artikeln förtydligar vi hela processen för offertförfrågan, sammanfattar vanliga frågor kopplat till solceller samt förklarar hur vår granskning av de anslutna företagen går till. Självfallet kan du även alltid kontakta oss, så berättar gärna mer!

Offertförfrågan - Så här går processen till! 

 1. Fyll i vårt formulär
  Kontaktuppgifter så som namn, nummer och postnummer är obligatoriskt för att vi ska kunna matcha och skicka ut din förfrågan till lämpade företag. Om du har möjlighet får du gärna inkludera en kort beskrivning vad du önskar offert för, då det underlättar processen. Att skicka in en förfrågan är gratis. 
 2. Förfrågan skickas ut
  Vi granskar din förfrågan och skickar sedan ut den till matchade solcellsföretag. Har vi några frågor om din förfrågan kontaktar vi dig först. 
 3. Du får kostnadsfria offerter
  Har du uppgett en beskrivning över vad du önskar kan företagen ofta ge ett indikationspris direkt. I andra fall kan det krävas att företaget får mer information eller kommer ut och tittar på plats. I sådant fall får du offert efter besöket. 
 4. Jämför offerter på solceller
  När du har fått in offerter kan du jämföra dessa för att hitta det solcellsföretag som erbjuder bäst lösning för just ditt behov. Om du accepterar en offert rekommenderar vi alltid att skriva avtal med företaget. Om ingen offert känns bra har du rätt att tacka nej till samtliga.

Efter några dagar hör vi av oss till dig och stämmer av att du fått den hjälp med solceller som du efterfrågat.

Har du frågor om ovan eller vår offerttjänst är du alltid välkommen att höra av dig till oss! 


Vem kan använda Solexperter?

Det fina med solceller är att det kan implementeras till din villa lika väl som för företag, bostadsrättsföreningar och lantbruk. Samtliga kan använda vår offerttjänst.Vanliga frågor

Att köpa och installera solceller är en stor investering och det dyker ofta upp många frågetecken. Nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna, klicka på respektive länk för att läsa mer! 


Endast granskade Solcellsföretag

Så här sker vår granskning av solcellsföretagen:

 1. Arbetar enligt rådande regler
  Våra anslutna företag intygar att de arbetar enligt rådande branschregler och har yrkeskunnig personal. För själva installationen av solceller krävs det att en elektriker genomför. Elektrikern måste vara registrerad hos Elsäkerhetsverket och inneha verksamhetstypen "Elproduktionsanläggningar". 

  Eftersom solcellsföretag kan ta in underleverantörer för just installationen kan vi tyvärr inte granska detta, utan vi råder dig alltid att stämma av med företaget du anlitar så att elarbetet utförs korrekt. Läs mer om installation av solceller hos Elsäkerhetsverket här. 
 2. Ekonomisk ställning
  Vi kontrollerar att företaget är aktivt och har tillräckligt god och stabil ekonomisk ställning så att ett beställt projekt eller produkt med rimlig sannolikhet kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem. Kontrollen sker via UC Sverige
 3. F-skattesedel
  Alla våra anslutna företag innehar F-skattesedel. Det är ett krav för att du ska kunna nyttja avdrag för grön teknik på 15%.
 4. Bra recensioner
  Recensioner och omdömen är en bra källa för att få en uppfattning om vad tidigare kunder tycker om företaget och solceller. Har ett företag en majoritet negativa recensioner får de inte ta emot förfrågningar via oss. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.


Jämför offerter på solceller