Vad är priser för växelriktare till solceller?

När ska installera en solcellsanläggning är det viktigt att du väljer en kompatibel växelriktare så att du får ut optimal effekt. Priset för en växelriktare för solceller varierar en del beroende på vilka funktioner du behöver. Här kan du läsa mer om vad som påverkar priset.

En av solcellsanläggningens viktigaste komponenter är växelriktaren. Den har till uppgift att omvandla den likström som solcellerna producerar till växelström, som din fastighet sedan kan använda. Priset för en växelriktare för solceller varierar en hel del beroende på vilka funktioner du vill ha.

 

Att välja växelriktare

En växelriktare har främst två viktiga uppgifter vilket är dels att optimera effekten för solcellspanelerna och dels omvandla den likström som produceras till växelström. För att du inte ska tappa effekt i samband med konverteringen av ström är det viktigt att du väljer en växelriktare som är 100 % kompatibel med din solcellsanläggning.

 

Om du köper ett färdigt solcellspaket behöver du inte tänka på detta då den växelriktare som följer med i paketet är väl avvägd för den solcellsanläggning som du har valt. Vill du däremot ha extra funktioner som exempelvis möjligheten att kunna styra din växelriktare med en app eller koppla in ett solcellsbatteri bör du rådfråga din leverantör av solceller vilken växelriktare du bör välja.

 

Begär in offerter för bästa pris på växelriktare för solceller

Hos Solexperter kan du hitta all information du behöver kring solceller och växelriktare. Här kan du även göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade solcellsföretag på din ort. Det innebär att du enkelt kan jämföra offerter för att finna det företag som kan erbjuda dig den bästa och mest prisvärda lösningen för dina solceller.

 

Vi hos Solexperter har granskat samtliga företag som erbjuder offert genom Solexperter. Det innebär att då du anlitar ett solcellsföretag som lämnat offert genom oss kan du vara trygg med att det är ett seriöst företag som utför arbetet med högsta kvalitet. 

Jämför offerter på solceller